Friday, December 3, 2010

kehidupan yang penuh dengan cubaan dan halangan yang mendewasakan aku

perlu ke ade istilah junior dan senior?
perlu ke kita hormat kan seseorang tu sedangkan die tak pernah langsung hormatkan kita??
perlu kite ikut setiap telunjuk orang sedangkan orang tu selalu sakitkan kita?



now bout "THE SENIORS"!
perlu ke wujud istilah tu?
aku selama nie tak pernah nak kurang hajo dengan orang.
but.once orang tu mulakan dulu aku tak teragak agak nak buat macam tu balik!
perlu ke bangga dengan kau punya umur?
sebab kau tua dari aku kau nak buli aku la??
eh..tolong la..sedar la diri kamu tu baru sem bape bukanye sem 6 pon na belagak sangat!
TAPI!kalau na mintak tolong tu lembut gigi dari lidah!menyampah aku taw!
adik tolong buat nie ye.
adik tolong buat tu ye.
adik tolong buat blablablabbla!!


huh!!!!!!!!!!!!!!
benci gila!

pastu nak belagak pulak.patot syukur lah aku nie jenis tak sampai hati na melawan.
patot kau syukur jugak sebab aku dah tolong jadi hamba abdi kau dekat ward!
kalau aku tak tolong aku rase kau mesti nangis teruk kot!


lastly aku nak cakap please lah treat kami selayaknya!
not your hamba abdi or whateva yang sewaktu denganya!

JANGAN LAH BUAT SAMPAI AKU HILANG RESPECT KAT "the seniors"!!

5 comments:

Lia Farhana said...

haha.sabar intan sabar ;)

CikFarra said...

nobody is perfect dear . akk tataw ap jd ngn kowg kt wad sbb kte x satu syif . but tula reality . once kmu jd senior kmu akn taaw knp owg cm tu ngn kmu knp owg cmneh ngn kmu .

cye la , ble owg suh kte wt at least next time kte da ley wt bnd tu . klu taley ckp je . tp as long bnd tu tak lebih dri kmampuan kmu .

Nazihahnea said...

akak farra.
yg pasti intan mmg rase teranaya
giler taw.tapi yg pasti sem akak mmg best lah.
baik je layan junior.

lia.
aku pasrah

Nazihahnea said...
This comment has been removed by the author.
CikFarra said...

teraniaya cmne ? neway senior sem bpe yg naya kmu neh 2 ke 3 ?

ktowg tanak batch kowg senasib cm batch ktowg so , ktowg try la nk cheer up kowg since kowg baru kt sini kn . ap yg kowg rse skg , itu la yg ktowg rse sblm neh .