Monday, July 5, 2010

salAm semua...hmm..sekian lame tidak menulis rase rindu pula nak menulis kali nie..(lately aku rase ayat aku mCm ta bley blah jer)waaaa.... :D


posting kali ni aku na menceritakan sedikit sebanyak tentang memba-memba aku yang tersangatla penting dalam hidup aku..ak da anggap diorg nie macam adik-beradik aku jer..(aceCEH!)all started when aku telah terpilih dengan jayenyer masuk ke SBP Integrasi Gopeng..padahal ta bangga mane pon..haha..jahatnyer aku nie..
first of oll aku na berlipur lara tentang kawan baik aku yang sowg nie name die cik sehayot/hala yana/sedong!aku kenal die setart aku pom one ag taw..sungguh nostalgic kan??wahhh..banyak kot name gelaran bagi budak sowg nie..die nie darah kacukan arab melayu..so.no wonder la tiap kali die pegi kemanemane pasti ade org akan terpikat dengan kejelitaanya![hot gituuuh]hee...walaupon nak ke tandas awam pon pasti ade mate2 yang akan memandang/mengerling/menjeling mahupon menjuling![4 org yang juling la tp]nak2 pacik yg cleaner tuh..nah,,,mahu ta senag duduk org tuh...ngahaaaaaha!!!:D Seyh jangan mara yer nnti awak kne jual...









ha...budak nie la nme seha...comel kan..

seha..sayang awak sangat2!




Yang kedua aku na cerita pulak pasal cik siti zulaikha nie.a.k.a makcik tua!.die nie pon aku kenal time pom one..tapi time tuh ta la rapat mane pon sebab aku dengan die nie lain kelas dan kelas kami nie kurang sepahaman..al maklumla..pom one..cikit2 na gadoh..haha..[poyo kan]aku setart rapat dengan budak nie time ak pom 4..mane taknyer dah dok sebelah aku...die nie merangkap english teacher ak la..aku kan bungek ckit dalam bahese inggeris..aku kan pencinta bahasa ibunda..haha..[tak nak mengaku budus BI..Cover lbey aku nie..:D]lagi satu dah hari2 aku nie jdi jam loceng die..mane taknyer asal ade kelas jer kpale die da ta dapat na dilihat dari mja ckgu.yela kepalenyer da tersembam ke atas meja dengan jayanya.takpon tersengguk2 macam org berzikir tuh..wawawa~.ha..tak ke naye tuh..kesberat2!!so..aku la mnjadi dalang sebalik kejadian ini..dengan pantasnyer aku akn menyiku si makcik sowg nie..ayat nak kjut makcik berbunyi:ikha bangun la..cikgu da usha hang pelik tuh..haha...kompem makcik ikha nie akan bangun dengan muke tonye nyer..wakaka..ikha u so lawook la sayang..hihi..tapi papepon budak nie mmg best!mane taknyer jd supplier aku pnyer makanan..best56!!!thanx ikha lap u lah~~~i miss ur toaster n da roti!perghh...sedappp...aroma die mnusuk kalbu lah..ur garlic spread mmg termashuuk lah cakap lu..hihi~~last but not least ur serunding!!enak sangat3...








okay..nie lah si ikha da makcik..hee~
ikha sangatla lemahlembutcair orangnyer..






Next.aku na citer la plak pasal cik zaza a.k.a miss takmok!haha..zekzek nie aku kenal time aku pom 4 yela..die nie pom 4 baru kat sekola aku.walaupon camtuh,aku ta pena anggap zek nie budak baru taw!:D sebabnyer..aku rase macam da lame sangat lah kenal budak sowg nie..name taknyer otak geler sempoii abaih la..haha..banyak gak la persamaan aku ngan budak nie.humm..mane tanyer saiz kaki same,suke melantak.suke wat havooc[bnda penting tuhh!]ponteng prep.melalak[kadangkadang kot]T_T.last but not least soddorm!haha...best2!ishish..zekzek..dosa tuhh..ngaaahhha~~~memory paling aku ta bley lupe bout bodk sowg nie time black out satu gopeng..yela dah name pon black out.mane lah aku nmpak.nak2 time tuh aku ta pkai lens ak yg bnyak membantu penglihatan ak tuh!mmg kompemkompem la ta nampak kan..time kteorg nie pon dengan pantasnyer la berlumba lumba lari macam anak kambing yang terlepas dari tambatan.yela dok berebut sape sampai dulu kat dorm..hakhakk.dalam aku dok larilari tuh tetiba aku ternampak zekzek dok tergedik gedik kat depan M1,,apelagi dengan spontannya aku mencapai satu selipar yang agak asing bagi penglihatan aku,lalu aku terus mentargetkan zaza sebagai sasarannyer!setelah aim nyer mencapai angle yang termaktub dalam piawaian aku terus melepaskan tembakan[maklumla wakil menembak sekolah peringkat negeri]haaha,,ta ku sangka tembakan aku mengena sasaran..apelagii..mengelupoor la cik zaza tadi..haha,,kesian kau zek..soowyy..da la headshot tuh.sowwy la kawan..lepas tuh apelagi aku kena kejar la dengan zek..fuh.penat aku berlari tawaf satu asrama akibat dek kejaran zaza..memang NOSTALGIC abes la..so..tiap kali aku lalu depan M1 mesti aku teringat kejadian tuh,nak2 budak2 dorm tuh tamau susun kasut.mmg penuh la selipar kat depan dorm tuh..haisshh..serabut bol la.rase na tuju plak diorg budak dorm tuh.er..next story bout budak nie..time kiteorg tenga tension tension na spm..die bleyh lari lari sebab na berebut baring atas katil aku.cehh..ampehh.mane ta nyer penat penat ak tegangkan katildie mai lending!HUH.mane tanyer die berminat dengar cadar aku yang berwana pink tuh plus bantal peluk aku yang comell tuh!ala..kaler pink gituh..patot la..zek kau na taw ta bantal tuh da penuh dengan saliva aku taw..hahahahahah..tu la pasal kau bekenan sangat kan.huhu.padan muke kau..haha,tapi papepon aku rindu sangat moment tuh taw!!dats moment never be replaced cayunkK!









nie la cik zaza.budak yang kena headshot dengan aku tuh..

:))



now,sekarang,detik ini,right now aku nak sambung balik project aku yang memakan belanja berjuta juta ni.maklumlah sudah seberapa belas purnama sudah terendala.hihi :))

okay tamau bebel bebel dah.be serious..hmm,[muka serious nie taw (-=-) ]tamau gelak gelak.
kawan aku yang sejak ku kenali dan tak pernah sekali pun menyakiti hati aku.iaitu(jengjengjeng)


-jatuh kepada-





UMMUL NABILAH BT SHAFIE



beliau ini merupakan farmasi kepada kami semua.korang mintaklah semua jenis ubat!kompem adalah.pecayalah..saya tipu jelah!melampaulah kalau semua jenis ubat ade kan?agk agak lah..hihi.jap!eh eh eh,silap pula.beliau ni merupakan kedai runcit kepada kamilah!atooy.silap pula.ehee~kalau ade masalah tak cukup makan.jangan bimbang bimbang jangan malu malu sampai muka tu na merah merah macam kene penampa je.datang je directly porpotional(agaga~ physics tu!) terhadap beliau.InsyAllah dengan izin dan kurnia tuhan beliau akan membantu.tak payah nak buat buka satu sen mahupun lima kupang ke :)buat kena penampo jo!huhu.aku ingat lagi time tu aku telah digossipkan dengan seseorang jejaka dari sekolah STAR.punya lah teruk aku kene ejek dengan diorang.malu gile la wehh!betol betol cakap asal aku jalan ke,belari ke mahupun merangkak mesti kene ejek punyalah.segan sangat sampai rasa dah nak duk bagan taw!saba jelah.sebab fikir kengkawan kan.hihi.salah satu manusia yang terlibat dalam mengena dan mengganggu kewarasan otak aku dikala hendak SPM ialah beliau ini.cik UMMUL.


beliau ini punya otak sangatlah ta boleh belah!otak mengalahkan seperti ape yang aku sangkakan sewaktu kali pertama bertentangan mata dengan beliau ini.hihi.luaran nampak baik dan lembut je.sekali dalaman die.hanya saya dan kawan kawan yang mengenali je yang tahu betapa tidak kewarasannya beliau ini.!!sungguh aku tidak tipu.korang mesti ta pecaya punyalah!


aku ingat lagi time kiteolang pegi jaya jusco at ipoh.budak nie gile boley buat hal pegi makan banyak punya sushi.aku terdiam sambil menutup mulut.takut takut air liur aku terkeluar pula nati,haha.tak pasal pasal kene halau dari kedai tu.hihi.beliau dengan selamba dadak je makan tahap lapar ta makan satu dekad.hakhak.nati aku kasi letak gamba die ea.kasi letak besa punya!dah la beliau nie baik hati.boleh pulak die belanja kitolang makan kat sushi king tu.tak ke mahal!da la siap sorok resit lagi.saba jelah teman!nak nak mahu jugak beratus tu.yela perut aku yang besar nie da bape hinggit.perut zaza dah bape juta pulak!perut seha,yuni and makcik lagi?ha..cube korang kire??nak nak semua stock kuat makan a.k.a bahasa kasarnya kuat lantak! hihi.~naye je si beliau nie.mesti balik dorm korek tabung punyalah:))


papepon beliau nie terbaik punya kawanlah!sangat sangat!! benda paling aku terharu die kasi aku bangle vincci and necklace dari black queen.sume kawan kawan baik aku dapat.wahh,terharu sungguh saat tu.terkelu lagi membeku diam seribu bicara taw:))


lastly nak cakap benda aku paling tak boleh lupa pasal beliau nie adalah die sentiasa memberi sokongan mahupun dorongan kepada aku!really appreciate it!



beliau sentiasa disisi aku kalau aku tenga hujan mahupun happy


sentiasa bagi tazkirah kat aku sampai aku taw jadi wanita solehah


sentiasa bagi aku banyak bundle air kotak MANGO!(TU YANG PENTING)


sentiasa ajar aku jadi yang terbaik!

akhir kata: saya sayang beliau ketat ketat!samapai tak boleh nafas.



:))

7 comments:

zaza said...

Vunguks doe!! Sumpa klakar abes! Terbaek dr kandang lembu gopeng!! :D

HAHAHAHAHAA

naZihaH Nea~ said...

haha,,tu pon ta abes ag tuh,,tgu tgu nanti aku sambung ea..

zaza said...

bila ko nk sambung cerita ni intan?? aku tggu je ko punya new entry. :)

yeobong said...

hikhik. tan tan.

Anonymous said...

mumul said : tantan! ko wat ak mau nangis di tepian sungai nil ni je tau... TT_TT windu ko sgt3!!!!!!!!!!!! sumpah ak sayang ko sampai petala tak hingat punye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nk blek skool life~ thax a LOT coz still igt ak yunk.... =)

naZihaH Nea~ said...

zek aku pon bace na gelak kot..hihi

naZihaH Nea~ said...

teyna..rindu kamulah!