Friday, October 28, 2011

marry me?

i think i wanna marry you:)

yes i will!

demmmmm! aku gila wehhhhh:P

Sunday, October 23, 2011

tidak dapat menzahirkan perasaan

Assalamualaikum kalian semua.
may Allah bless all of you :)

heyyy. it's weekend baby.
jyeaahhh i love weekend much much more *over

nama pon weekend kan kan inilah rutin aku-

mendobi
memasak
mengemas rumah
melipat baju
mengiron baju
melepaking with all my siblings:)
texting with friends
facebooking
twittering

last not least blogging of course! *elehhh sembang macam rajin update je kan? haha.

sebenarnya nak cakap aku sukaaaaaa sangat WEEKEND! boooooo. haha
eleh biarlah dak nak suka ke tak nak. kau hade? hade?

aku tak tahu kenapa kenapa kenapa dengan nada gediks okenng!
aku suka sangat harinie. sumpah tak taw kenapa. peliknyaaaa.

23 October 2011, 02.14am.
yes, whatever it is, i just can say i will :)
insyAllah.

Wednesday, October 19, 2011

berjiwangan di pagi hari.


assalamualaikum kalian semua.
may Allah bless all of you ;)

sungguh benar aku mencintaimu
meski kau tak anggap aku ada
aku tak akan memintamu untuk mencintaiku

aku tak berharap kau cintakan aku
aku juga tak berharap kau balas cintaku
yang ku harap kau izinkan aku untuk mencintaimu

cinta ini sudah terlanjur kumiliki dari dirimu
jadi biarkanlah cintaku bersamamu
meski jiwa ragaku tak bisa bersamamu.

kan dah cakap jiwang habis punyaaa.
kuikuiki.
*sila jangan salah sangka.
ini cuma lirik lagu sahaja. tapi aku adjust sikit bagi menarik bahasanya;'D

buibui sayang semua*

Monday, October 17, 2011

lemahnya:(

assalamualaikum kalian semua.
may Allah bless all of you ;)

siapakah pemilik asal tulang rusukku?
alangkah bahagianya aku jikalau aku mengetahui rahsia Allah ini.
pasti aku tidak akan bertanya selalu perihal solan yang aneh ini.
mengapa Allah merahsiakan daripada kita siapakah jodoh kita?
mengapa Allah mahu kita mencari persoalan ini?


bingung di buatnya.
keliru di buatnya.


salahkah kita mencari siapakah pemilik tulang rusuk kita?
tetapi tidak mudah dalam mencari, kerana banyak rintangan yang harus kita tempuhi.
mungkin kita berteman dengan seseorang itu,tetapi yakinkah kita dia pemilik tulang rusuk kita?
tidak semudah itu rasanya, selalunya Allah akan menemukan kita dengan orang yang salah,
sebelum kita ketemu dengan orang yang betul,iaitu jodoh kita.


aku buntu. aku keliru dalam hal ini.
mengapa aku diganggu dengan hal yang remeh ini? 
minda dan hati sering persoalkan perihal ini walau kerap aku menolaknya.
mengapa ya Allah. adakah ini semua nafsu semata mata?
semoga engkau lindungi aku dari semua duniawi ini ya Allah.
sesungguhnya aku tidak sekuat yang disangka.
aku mudah tewas.aku lemah:(


ya Allah kau peliharalah hati dan jiwa ku ini dari permainan dunia ini.


bantulah aku ya Allah.
aminn ya rab.


assalamualaikum.





Tuesday, October 11, 2011

kesah dan tak kesah

assalamualaikum kalian semua.
may Allah bless all of you ;)

tetiba terdetik hati nak buat entry kesah dan tak kesah nie.
ramai yang dekat luar sana sering menggunakan perkataan kesah dan tak kesah kan?
 contoh ayat : ade aku kesah? haaaaa. contoh paling senang la tu kan.


bagi aku pulak lain. maksud aku macamnie,


saya TAK KESAH kalau jodoh saya =

  • tidak kacak
  • tidak bergaya
  • tidak tinggi
  • tidak putih
  • tidak bijak
  • tidak berharta
  • tidak macho
  • tidak pandai main bola
  • tidak pandai main gitar
  • tidak sasa
  • tidak romantik
  • tidak pandai menyanyi



tetapi saya amat amat dan teramatlah KESAH kalau jodoh saya =
  • tidak tahu mengaji
  • tidak tahu solat
  • tidak tahu menjadi imam untuk saya
  • tidak tahu berpuasa
  • tidak jujur kepada saya
  • tidak tahu hukum hakam agama
  • tidak tahu tentang Islam
  • tidak menutup aurat
  • tidak menghormati orang lebih tua darinya
  • merokok
  • menindik telinga, hidung,mulut dan lidah
  • pentingkan diri sendiri
pokoknya setiap individu mempunyai kesah dan tak kesahnya:)
bagaimana pulak dengan anda?

buibui ^^
assalamualaikum.

Sunday, October 9, 2011

i'm so speechless

Assalamualaikum kalian semua.
may Allah bless all of you ;)

SPEECHLESS gila!
sumpah speechless, cik awak pinjam ayat awak sat,haha

seronok nyaaaaa dapat kenal diorang nie.
ella,kakhai<3,sab and ida

rasanya baru je kenal diorang nie except kakhai and ida:)
ella dengan sab memang super awesome punya bebudak lah!
sumpah seronok kawan dengan korang semua.walaupon kita baru je kenal semalam tapi kita seolah olah dah kenal lama! *terharuuuuu!
sab@  sabi taktaw yang mana satu actually:) wan panggil sabi, tapi kawan paggil sab,haishhh mana satu lah kan? tape tape orang panggil awak sab the comellest okay?

satu benda nak puji pasal diorang nie, diorang sangatlah macam satu keluarga. jeles tengok diorang semua.semua satu kepala,tak macam kat sini,semua nak ikut kepala masing masing je. berpuak puak pula.haishhh laa.

tape tape yang penting lepak dengan diorang semua memang best tak hingat! yelah baru kenal tapi dah macam lame je kenal.siap boleh gelak gelak lagi.rasa kebahagiaan datang sejenak:)
seronoknya kalau dapat kawan macam korang semua.mesti bestt!

sorry taw kalau saya tak banyak cakap semlam*
malu sangat.yelah tetiba je datang kan,tak pasal pasal korang kene layan pulak kan.
tapi tak sangka korang layan saya macam semalam, TERHARUUUUUUU!
THANK YOU SO MUCH MORE:)

kakhai-thank you sangat sangat sebab layan intan and bagi pinjam semua benda:) sayang akak!
sab-suka sangat dapat kenal kamu,entahlahh rasa macam dah lama kenal kamu:) thanks sangat sudi layan saya:)
ella-thanks sebab sudi jadi kawan saya walau baru kenal semalam.awak satu kepala dengan saya sebab suka try semua jenis kasut dan hantu shopping!
ida-thanks sebab banyak cakap dengan saya:) thanks for the selipar tu,kalau tak basahlahh kasut-.-'
thanks tumpangkan banyak benda:)
hilmi-thanks sebab sudi teman wan kan.haha heeyyy you kan bakal jadi junior i:) hehe

thanks again to widad,erin,ary,bday girl *lupa nama pulak,sorry,widad,shahirah,farah hazirah,wani and su:)
for boys thank you to nasrallah,syafiq,irfan and ihsan.

sorry kalau tak mention nama sapa sapa lagi sebab i can't remember all*

THANKS A LOT TO ALL RADIOGRAPHY STUDENTS INTAKE JULY 2010
I really appreciate it:)

lastly
thank you very much much much to
pakcik
sebab sudi kenalkan kawan kawan awak kat intan!
really appreciate it.
sudi temankan kami berwindow shopping.
sorry jugak semalam tak banyak cakap sebab saya malu! hahaaha

*hope you like it:'D
i mean yang semalam tu~
 thanks pakcik for the ..... i like!
sekarang dah ada 2 kan,hehehe



okaylahh need rest!
buibui~

assalamualaikumm




Wednesday, October 5, 2011

dulu lain sekarang lain.

assalamualaikum kalian semua.
may Allah bless all of you :)

sekejap je kan masa berlalu. sangat sekejap. kenapa awak cepat sangat masa? 
kadang kadang terfikir jugak kan kenapa perlu masa bergerak? tak bolehkah masa tu hanya statik je? tak pon boleh ke kalau masa tu diundur ke belakang? 
okey itu semua tanda tanya saja. dan tak mungkin ianya akan berlaku.

dulu waktu kecik kecik seronok je.mintak ape pon mesti dapat,tapi bila dah besar nie semua kena usha sendiri. kadang kadang tu penat sangat nak capai satu benda sebab kita terpaksa berhempas pulas dulu baru dapat-.-' susahkan? tapi dulu kalau mintak ape senang je dapat, kalau tak dapat pon menangis sikit mesti kompem dapat.
banyak betol perbezaan dulu dengan sekarang kan?

contoh contohnya

 15 tahun

 
16 tahun

 17 tahun

18 tahun

19 tahun:)

sweet 19teen<3


semester 1

semester 2
 semester 3

 kan dah kata masa tu cepat sangat berlalu.
sekarang nie semua dah kene buat sendiri. iron baju sendiri, makan sendiri, basuh baju sendiri, basuh pinggan sendiri. semua sendiri, dan paling penting duit pon dah kene guna duit sendiri:( no more allowance from PAMA. waaaaaa;'(
macam tak percaye je sekarang dah 19, next year 20!
tuaaaaaanyaaaaa! tamaulah masa cepat berlau:(

*okaylah sudah mata panda 
@____@

buibui :)
assalamualaikum